Κοσσυφοπέδιο: Η πρόεδρος Γιαχάγκα πρόθυμη να συναντηθεί με το Σέρβο Πρόεδρο



Ιούνιος 21, 2012.

 Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέρε Γιαχάγκα δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε , αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον του λαού και του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.


«Η πρόεδρος Γιαχάγκα εκπροσωπεί την ενότητα  του λαού και ως εκ τούτου την πολιτική ενότητας της χώρας, την τήρηση της συνταγματικής εντολής και τους νόμους της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. 

Το Κοσσυφοπέδιο είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητά του και να αντιπροσωπευθεί  σε όλες τις διεθνείς σχέσεις ως μια τέτοια οντότητα ίση προς τους άλλους», δήλωσε στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα ο Άρμπεν Βλαχίου, σύμβουλος της  προέδρου Γιαχάγκα.

Η δήλωση αυτή  αποτελεί απάντηση στην έκφραση της ετοιμότητας του Σέρβου Προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς, για συνάντησή του με την  πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέρε Γιαχάγκα, όπως τουλάχιστον υποστήριξε στο αναφερόμενο δημοσίευμα, ο Γέλκο Κασίν, εισηγητής  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Σερβία.

Σύμφωνα με  τον ίδιο, ο Νίκολιτς κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, είχε εκφράσει την επιθυμία να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση, εκτός από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.
--