Στο Ντουμπρόβνικ αρχίζει η «Κροατική Σύνοδος Κορυφής 2012» με συμμετοχή 15 κρατών



Ιούλιος 6, 2012.

Ντουμπρόβνικ.

Στο δημοφιλές θέρετρο της Κροατίας,Ντουμπρόβνικ, αρχίζει σήμερα διήμερη «συνάντηση κορυφής Κροατία 2012» με τη συμμετοχή πρωθυπουργών και κυβερνητικών εκπροσώπων από 15 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.


Θέματα του φόρουμ θα είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τους τρόπους για τη μεταρρύθμιση των κρατικών θεσμών και την αναζήτηση  μιας  αποτελεσματικής  και  κοινωνικά δίκαιης κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις εισαγωγικές ομιλίες της συνόδου κορυφής, προτεραιότητα θα δοθεί  στις ομιλίες του προέδρου  της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς και του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Στη σύνοδο αυτή θα συμμετάσχουν  οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και του Μαυροβουνίου καθώς και αντιπροσωπείες  των κυβερνήσεων  της Αλγερίας, της Αιγύπτου, του Μαρόκου και της Τυνησίας.

Τη συμμετοχή του στις εργασίες της συνάντησης ανακοίνωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Η «σύνοδος κορυφής της Κροατίας» στο Ντουμπρόβνικ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2006.  Η συνάντηση φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται μετά τις συνομιλίες  της ΕΕ και της Κροατίας, όπου η τελευταία πληροί τους όρους για να ενταχθεί στην Ένωση από το επόμενο έτος.

--