Βουλγαρικά σύνορα: Κατασχέθηκαν 9 εκατ. τεμάχια λαθραία τσιγάρα



"Ο υπόλοιπος χώρος ήταν γεμάτος με κούτες τσιγάρων"

Ιούλιος 10, 2012.

Χάσκοβο.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο μεθοριακό σταθμό «Καπιτάν Πέτκο Βοεβόδα» κατάσχεσαν εννέα εκατομμύρια τεμάχια λαθραία τσιγάρα,  σε νταλίκα με κουλούρες νημάτων για κατασκευή καλτσών.


Σε έλεγχο που έγινε σε φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες Σόφιας από το τελωνείο,  στο μεθοριακό σταθμό «Καπιτάν Πέτκο Βοεβόδα»- Ορμένιο,  διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος  Βούλγαρος οδηγός μετέφερε μαζί με νήμα από πολυεστέρα για την κατασκευή καλτσών και  τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Στην άδεια μεταφοράς αναγράφονταν το προϊόν μιας βουλγαρικής εταιρείας.
Παρά το γεγονός  ότι το φορτηγό ερχόταν από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα) το φορτηγό μπήκε στο στόχαστρο της κινητής ομάδας του τελωνείου του Σβίλεγκραντ και πέρασε σε έλεγχο με ακτινοβολία.

Διαπιστώθηκε ότι το προϊόν δεν ήταν οπτικά ομοιογενές. Στην αριστερή πλευρά και πίσω στο χώρο του φορτίου είχε μόνο μία γραμμή του δηλωθέντος νήματος για κάλτσες και ο υπόλοιπος χώρος ήταν γεμάτος με κούτες τσιγάρων.

Σύμφωνα  με την  άδεια μεταφοράς, δήθεν,  μετέφερε νήματα από την Ελλάδα που είχαν βουλγαρικές ετικέτες.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι μέτρησαν περισσότερα από 8,7 εκατομμύρια τσιγάρα με ξένες μάρκες, χωρίς την ένδειξη της φορολόγησης.

Η απώλεια εσόδων υπολογίζεται σε 1,5 εκατομμύρια λέβα.

--