Σερβία: Επίσκεψη υφυπουργού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Βελιγράδι



Ιούλιος 9, 2012.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον  επισκέπτεται το Βελιγράδι, όπου θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.


Ο Αμερικανός αξιωματούχος χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπόρις Τάντιτς. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν  δηλώσεις προς τα  μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε σήμερα προς τον Φίλιπ Γκόρντον ότι είναι αναγκαίο οι διεθνείς δομές, οι οποίες είναι παρούσες στο Κοσσυφοπέδιο να ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με την εντολή που εγκρίθηκε από τη Δημοκρατία της Σερβίας και να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της νότιας επαρχίας.

Ο βοηθός υφυπουργός Φίλιπ Γκόρντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλεγεί από την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Γκόρντον μετά το Βελιγράδι θα πάει στην Πρίστινα όπου θα ενθαρρύνει τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα συναντηθεί, επίσης, με τους εκπροσώπους των KFOR και της EULEX, στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.


--