Επίσκεψη Βούλγαρου Προέδρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




Ιούλιος 2, 2012.

Σόφια.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Κάρολου Παπούλια, στις 4 και 5 Ιουλίου 2012, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλγαρίας.


 Η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στην Αθήνα την πρώτη ημέρα της επίσκεψης. Μετά τις συνομιλίες των δύο ανδρών θα προβούν σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.  Θα πραγματοποιηθούν, ακόμη,  συναντήσεις μεταξύ των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής του Βουλγαρικού κράτους θα τιμηθεί από τον Έλληνα ομόλογό του με την υψηλότερη απονομή του ελληνικού κράτους  το «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  συναντήσεις του Ρόζεν Πλεβνέλιεφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και το Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη.

Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τη βουλγαρική κοινότητα στην Ελλάδα και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ θα συναντηθεί  με τον Μακαριότατο Ιερώνυμο- Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους θα επισκεφθεί, κατόπιν,  τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Αργότερα ο Βούλγαρος πρόεδρος θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που θα γίνει στο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Ο Πλεβνέλιεφ θα δώσει διάλεξη για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» και θα τιμηθεί με τον ‘τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα’ του Πανεπιστημίου.
Το πρόεδρο της Βουλγαρίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ και η επικεφαλής του προεδρικού γραφείου  Τσβετλίν Γιοβτσεφ.

--