Σκόπια: Παλληκάρια του Γκρούεφσκι απειλούν τουρκικές οικογένειες επειδή δεν ψηφίζουν το κόμμα του



Ιούλιος 6, 2012.

« Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Λάιμ’ δεν είναι μόνο η αλβανική οικογένεια που αντιμετωπίζει την απομάκρυνσή της από το Βέλες, μόνο και μόνο επειδή είναι Αλβανοί, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και  εθνικά τουρκικές οικογένειες που ζουν στο Δήμο Καρμπίντσι, που βρίσκεται κοντά στο Στιπ», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του Τέτοβο.


Τα βασανιστήρια των ανθρώπων αυτών γίνονται εξαιτίας του ότι ψήφισαν το αλβανικό κόμμα DUI και όχι το κόμμα VMRO-DPMNE του Γκρούεφσκι.

Η εφημερίδα ‘Λάιμ’ αναφέρει ότι παραστρατιωτική οργάνωση του VMRO απειλεί αυτούς τους ανθρώπους και τους ζητά να απομακρυνθούν από το χωριό. Αν και έχουν παραπονεθεί στην αστυνομία σχετικά με τις απειλές, η αστυνομία δεν έχει παρέμβει ακόμη και δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκράτες.

Ο Σουλεϊμάν Μούμιν, κάτοικος του χωριού Οτσαλία δήλωσε στην ‘Λάιμ’ για το φόβο που αντιμετωπίζει μόνο και μόνο επειδή ψήφισε το αλβανικό κόμμα.

«Δεν έχετε καμία θέση στο χωριό”, είπαν και στον Αλί Αχμέτι Ρέσιτσα επειδή ψήφισε και αυτός τη Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI. “Αλλά αν μας ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές τότε θα κάνουμε καλή δουλειά μαζί», του είπε η ομάδα που περιφέρεται στα χωριά του δήμου.

Και το δημοσίευμα θα καταλήξει:

«Ποιος, τελικά, θα προστατεύσει τους φιλο-αλβανούς Τούρκους από τους Σλάβους φιλο-μακεδόνες;»
--