«Οι μετανάστες στην Ελλάδα, πρέπει να επιλέξουν να είναι Έλληνες ή Αλβανοί»



Ιούλιος  9, 2012.

«Οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση γιατί πρέπει να επιλέξουν την εθνικότητά τους. Οι Αλβανοί  που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να επιλέξουν αν θα γίνουν Έλληνες  ή θα παραμείνουν Αλβανοί, αλλά σε καμιά περίπτωση  και τα δύο μαζί», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Αυτό το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής που αποτελείται από μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Σύμφωνα με ανεπεξέργαστα δεδομένα, ειπώθηκε ότι οι ξένοι υπήκοοι  όταν αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την υπηκοότητα της χώρας καταγωγής τους.

Αυτό είναι ένα μεγάλο δίλημμα, δεν μπορούν οι μετανάστες να είναι και Αλβανοί και Έλληνες ταυτοχρόνως.

Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ένα μεγάλο μείον για την Αλβανία,  γιατί πολλοί Αλβανοί έχουν αποκατασταθεί στην Ελλάδα και θα προτιμούσαν να αποκτήσουν την εθνικότητα την ελληνική , αν και προβάλλεται ότι η χώρα μας έχει ανάπτυξη δεν διανοούνται να επαναπατριστούν.

Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού και ο νέος νόμος  θα περάσει με πλειοψηφία.

Όσον αφορά τα παιδιά των μεταναστών, ο νέο νόμος αναμένεται να  τα χορηγήσει υπηκοότητα όταν γίνουν 18 ετών, και όχι ίσχυε με το νόμο του ΠΑΣΟΚ.


--