Τουρκία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την κουρδική γλώσσα



Ιούλιος 14, 2012.

Για την εκπαίδευση των Κούρδων καθηγητών  που θα προσληφθούν στο Πανεπιστήμιο Αρτουκλού του Μαρντίν, το ενδιαφέρον ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.


Ο διευθυντής του τμήματος ζώντων γλωσσών και αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου,  Καντρί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι 500 Κούρδοι  καθηγητές θα διδαχθούν στο πλοηγικό πρόγραμμα της κουρδικής γλώσσας επί 15 ημέρες, και αιτήσεις μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει 860 ενδιαφερόμενοι, είπε.

«Το ενδιαφέρον των υποψηφίων πέρασε όλες τις προσδοκίες μας», τόνισε ο Γιλντιρίμ, ο οποίος επεσήμανε ότι αναμένεται ο αριθμός  των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν  την κουρδική γλώσσα θα ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες.

« Ο αριθμός των ενδιαφερομένων για την κουρδική γλώσσα  θα υπερβεί, τελικά, τις 500 χιλιάδες. Αυτό βρίσκεται πάνω από τις προσδοκίες μας, γιατί το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο πριν την καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι 500 εκπαιδευτικοί  για την κουρδική γλώσσα δεν θα είναι αρκετοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να τους διπλασιάσει.

--