Ιράν : Άσκηση ακριβείας πυραυλικών στόχων




Ιούλιος 14, 2012.

Τεχεράνη.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται αυτόν το μήνα, δείχνουν ότι η χώρα έχει βελτιώσει σημαντικά τα πυραυλικά συστήματά της τα οποία πετυχαίνουν τους στόχους με περισσότερη ακρίβεια.

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης οργάνωσαν στρατιωτικές ασκήσεις στην κεντρική έρημο της χώρας. Υποτιθέμενοι στόχοι ήταν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και όφειλαν να αποδείξουν ότι  οι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν  το Ισραήλ και τις δυτικές βάσεις της περιοχής.


Οι ασκήσεις έλαβαν χώρα σε μια εποχή που οι Δυτικές Χώρες ενισχύουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν να εμποδίσουν τη χώρα να αναπτύξει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά της.

Η Δύση πιστεύει ότι το Ιράν σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, τα οποία το Ιράν αρνείται, λέγοντας ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις κατά ποσοστό 90 τοις εκατό έχουν πετύχει τους στόχους τους ο πύραυλος μπορεί να ενεργήσει σε διάστημα αρκετών δευτερολέπτων.

Το αμερικανικό πεντάγωνο τον περασμένο μήνα εξέδωσε μια έκθεση που αναφέρει ότι το Ιράν έχει βελτιώσει την ικανότητα τους ως τα πυραυλικά συστήματα.

Η ισραηλινή εφημερίδα 'Jerusalem Post' στις 29 Ιουνίου 2012, είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο που το υπέγραφε ο Λέον Πάνενουκ το οποίο ανέφερε ότι : 
Το Ιράν έχει αυξήσει τις καταστροφικές δυνατότητές του και έχει αναπτύξει ένα στερεό  καύσιμο πυραύλων, ενώ βρίσκεται κοντά στην κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων.

« Η σιωνιστική εφημερίδα αναφέρει –γράφει το ιρανικό δημοσίευμα- ότι το Πεντάγωνο έχει δημοσιεύσει έκθεση στην οποία αναφέρει ότι το Ιράν μέχρι το 2015 θα έχει παράγει  βαλλιστικούς  διηπειρωτικούς πυραύλους. Επιπρόσθετα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας,  δήλωσε πρόσφατα ότι το Ιράν θα παράγει σύντομα βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς, που θα μπορούσαν αν  φθάσουν μέχρι την Αμερική», 
γράφει το ιρανικό «ehavadar».

-