Φημολογίες: «Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίστηκε και κατέφυγε στη Λατάκια»



Ιούλιος 19, 2012.

Ο διοικητής του «Ελεύθερου  Συριακού Στρατού» Ριάντ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίστηκε κατά την επίθεση στη Δαμασκό  και κατέφυγε στην πόλη  Λατάκια της Συρίας.


Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι  η δήλωση αυτή ερευνάται και η όλη κατάσταση  βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, αφού «τα χημικά όπλα  βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος».

Εθνικό Συμβούλιο  της Συρίας: το καθεστώς Άσαντ θα πέσει σύντομα

Ο πρόεδρος  του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας, Abülbasit Seyda,  δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ επιταχύνει τη διαδικασία πτώσης του Άσαντ. Ομιλώντας  στο Ρόιτερς, από το Κατάρ ο Σέϊντα τόνισε ότι «μπήκαμε στο τελευταίο στάδιο. Πολύ σύντομα θα πέσουν.
 Η επίθεση αυτή οδήγησε σε αφόρητη πίεση στο καθεστώς. Όλη η δουλειά είναι λίγες εβδομάδες», είπε.


Μάλιστα, η εφημερίδα της Βρετανίας ‘Guardian’ αναφέρει ότι ο Άσαντ τραυματίστηκε στη Δαμασκό κατά τον βομβαρδισμό του κτηρίου της Εθνικής Ασφάλειας και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο για να μεταφερθεί στην πόλη Λατάκια.

Η σύζυγος του  Άσαντ, Άσμα, μετά την επίθεση, έφυγε από τη Βρετανία και πήγε στη Ρωσία αεροπορικώς για να μάθει τι ακριβώς συνέβη.

--