Ο Ούγο Τσάβες κάλεσε τα αριστερά κινήματα της Λατινικής Αμερικής να αλλάξουν τον κόσμο




«Η αγανάκτηση είναι μεγάλη στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στο Σικάγο και στο Ισραήλ»

Ιούλιος 7, 2012.

Πόλη του Μεξικού- RIA Novosti.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες κάλεσε την Παρασκευή το Αριστερό Κίνημα της Λατινικής Αμερικής, να εφαρμόσει ένα σχέδιο για μια βαθιά μεταμόρφωση του κόσμου για να αποτραπεί η ηγεμονία του καπιταλισμού, σύμφωνα με το κανάλι Telesur.


Ο Τσάβες έκανε τη δήλωση στο Καράκας κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο δημόσιο φόρουμ του Σάο Πάολο, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εκπρόσωποι από τα πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και προοδευτικές αριστερές κινήσεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Σας καλώ να σκεφτείτε τι ακριβώς θα κάνουμε για να το προωθήσουμε και να αλλάξει ο κόσμος που υπάρχει σήμερα», δήλωσε ο Τσάβες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα θέσει τα υλικά και πνευματικά θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου.

Ο Τσάβες είπε ότι η μάχη για τη μετάβαση στο σοσιαλισμό κερδίζεται «Δεν μιλάω για τις εκλογές, αλλά υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, και αυτό είναι η μάχη που δίνεται για τη μετάβαση στον νέο κόσμο, στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο επικεφαλής της χώρας της Νότιας Αμερικής θεωρεί ότι διαμορφώνονται όλες οι προϋποθέσεις για την πρόωρη επίθεση του διεθνούς σοσιαλισμού στο κόσμο.
«Αγανάκτηση σάρωσε τη νεολαία της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Σικάγο (ΗΠΑ), ακόμη και του Ισραήλ, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους ανθρώπους, και με το νέο κίνημα της νεολαίας, που άρχισε να αγωνίζεται με χιλιάδες δαίμονες, όπως είναι  τα μέσα ενημέρωσης και της καταστολής», δήλωσε ο Τσάβες.

Οι προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα ιδανικά του ανθρωπισμού, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Στην τελική διακήρυξη του φόρουμ, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δηλώσουν  την 24η Ιουλίου Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης , επέτειο της μπολιβαριανής επανάστασης στη Βενεζουέλα.

--