ΥΠΕΞ Σκοπίων: Αντί για τοίχους να φτιάξουμε γέφυρες με την Ελλάδα




Ελληνικό ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει συνομιλητής στα Σκόπια


Ιούλιος 13, 2012.

Σκόπια.

Σε δήλωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπόρτσε Στάμοφ,  δήλωσε ότι  η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο και ‘αντί να χτίζουμε τοίχους, να φτιάξουμε γέφυρες με την Ελλάδα που θα συνδέσουν  και θα προσεγγίσουν τους πολίτες των δύο χωρών’.

 «Για άλλη μια φορά καλούμε σε διάλογο τους γείτονες,  έχουμε ειλικρινείς προθέσεις για συνομιλίες και όχι για μονολόγους.

«Οι πολίτες των δύο χωρών θέλουν συγκεκριμένους τρόπους  για το διάλογο, την επικοινωνία, την επιχειρηματικότητα και την συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό η χώρα εκφράζει την πλήρη βούλησή της και την καλή πίστη της για ένα ειλικρινή και περιεκτικό διάλογο που θα προσεγγίσει τις δύο πλευρές σε οποιαδήποτε επίπεδο, οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε πλαίσιο», είπε ο Στάμοφ.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε συνομιλητή

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε σήμερα ότι όταν η Ελλάδα βρει  συνομιλητή, θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι σχέσεις των δύο χωρών, τότε η χώρα θα είναι έτοιμη και πρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλίες.
«Πρέπει να υπάρχει ένας συνομιλητής. Αυτό είναι το βασικό που αναζητούμε επί μεγάλο χρονικό διάστημα, αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ένας συνομιλητής στα Σκόπια», είπε ο Δελαβέκουρας.
-