Ντερβίς Έρογλου: Στην Κύπρο εκπαιδεύονται τρεις χιλιάδες Κούρδοι αυτονομιστές



Ιούλιος 1, 2012.

Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου προσκεκλημένος  σε εκπομπή  υποστήριξε ότι στο νότιο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπαιδεύονται από Ισραηλινούς, αυτονομιστές μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.


 Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Έρογλου προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Ονέλ σε εκπομπή του ‘Α Haber’ όπου αναφέρθηκε για τον οδικό χάρτη της Τουρκίας και του ψευδοκράτους κατά την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουν εκπαιδευτεί περίπου 15 χιλιάδες

Αναφερόμενος στην ένταση  μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι Ισραηλινοί εκπαιδεύουν  τρεις χιλιάδες  μαχητές του Κουρδικού αυτονομιστικού κόμματος, ενώ μέχρι στιγμής στα στρατόπεδα αυτά έχουν εκπαιδευτεί τουλάχιστον 15 χιλιάδες μαχητές οι οποίοι έχουν προωθηθεί  σε διάφορες περιοχές.

Οι ασκήσεις στρέφονται κατά της Τουρκίας

Αναφερόμενος στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου παρατήρησε ότι  τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται ασκήσεις του Ισραήλ και της Κύπρου που είναι κατά της Τουρκίας.

Μεταφέρθηκε πολεμικό υλικό από το Ισραήλ

Υποστήριξε, ακόμη, ότι στη νότια Κύπρο έχουν μεταφερθεί  από το Ισραήλ όπλα με πλοία και το ζήτημα επέκρινε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ρώσοι στην Κύπρο σε περίπτωση πολέμου

Ανέφερε ακόμη ότι σε περίπτωση πολέμου της Τουρκίας με τη  Συρία, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου θα διατεθεί στη Ρωσία για μεταφορά, εκεί,  υλικού σύγχρονης τεχνολογίας για την κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών, είπε.

( Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: 
Είναι προφανής ο στόχος του Ντερβίς Έρογλου που προέβη σε αυτές τις δηλώσεις  την πρώτη ημέρα της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.)

--