Η Οργάνωση της Αρμενίας ASALA απειλεί την Τουρκία




Ο Αρμενικός Μυστικός Στρατός για την Απελευθέρωση της Αρμενίας- ASALA,  απείλησε την Τουρκία λόγω της πολιτικής που ακολουθεί.


Αύγουστος 21, 2012.

Άγκυρα.

Από το 1985 η αρμενική οργάνωση ASALA δεν έχει δραστηριοποιηθεί και τώρα με τα γεγονότα της Συρίας, και της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία, εξέδωσε απειλητική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευση των Αρμενίων στην Αμερική – panarmenian. net:


 “ Η αρμενική κοινότητα στη Συρία σε οποιαδήποτε στρατιωτική περιπέτεια αν εμπλακεί και κινδυνεύσει, άμεσα ή έμμεσα, θα αντιστοιχεί σε μια πράξη βίας και θα αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο”, αναφέρει η δήλωση.

Στην  Habertürk  όπου δημοσιεύεται η  ανακοίνωση της ASALA σημειώνεται: « η συνωμοσία που πραγματοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση εναντίον των γειτόνων της και η εχθρική πολιτική που ακολουθεί , έφθασε το αποκορύφωμά της, ώστε να παραμένει απομονωμένη στην περιοχή», ισχυρίζεται η αρμενική οργάνωση.

 Η ιστορία της ASALA- Armenian Secret Army for the Liberation of Armenia

Ο οργάνωση αυτή – σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- μεταξύ των ετών 1973-1985 είχε διαπράξει σειρά εγκλημάτων κατά Τούρκων διπλωματών.

Οι δραστηριότητες της ASALA είχαν επεκταθεί σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, όπου 42 Τούρκοι διπλωμάτες και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι, έχασαν τη ζωή τους.

Η Οργάνωση έκανε τη σφαγή στο αεροδρόμιο του Orly τον Ιούλιο του 1983, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 52 άτομα τραυματίστηκαν- σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr