Η ανάμειξη του γερμανικού πλοίου στη Συρία



Αύγουστος, 21. 2012.


Έντονη αντίδραση προκάλεσε στην αντιπολίτευση στη Γερμανία, το δημοσίευμα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, για την παρουσία ενός γερμανικού πολεμικού πλοίου εξοπλισμένου με υπερσύγχρονη τεχνολογία παρακολούθησης στις ακτές της Συρίας, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες και να τις μεταβιβάσει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


Το Πράσινο Κόμμα και το Κόμμα της Αριστεράς με ανακοινώσεις τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει εμπλακεί σε πολεμικές δραστηριότητες χωρίς να ενημερώσει το Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής των  Πρασίνων Christian Strobel είπε ότι αναμένει εξηγήσεις για την αποστολή από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες  ενός πολεμικού πλοίου για να να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητες εντός της Συρίας. Απείλησε, μάλιστα, ότι θα ζητήσει έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας- BND από την αρμόδια επιτροπή.

Στο γερμανικό Τύπο αναφέρθηκε ότι η συλλογή πληροφοριών από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είναι προς εξυπηρέτηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Τουρκίας.

 Ενώ είναι γνωστό ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους τις βάσεις πληροφοριών που διατηρεί στην Κύπρο, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr