Το βουλγαρικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους Βουλγάρους του Λιβάνου να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία



Αύγουστος 16, 2012.

Σόφια.

‘Όλοι οι Βούλγαροι πολίτες στο Λίβανο να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση για να διατηρηθεί η επαφή με την βουλγαρική πρεσβεία και να είναι σε ετοιμότητα σε απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα’, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.


Στο Λίβανο, χθες, υπήρξε μια αυξανόμενη κλιμάκωση της έντασης, της βίας και των εχθροπραξιών.

Το πρόβλημα στο Λίβανο οφείλεται στην τάση αποσταθεροποίησης της περιοχής  που σχετίζεται με τη εμφύλια σύγκρουση της Συρίας.

Το υπουργείο συνιστά σε όλους τους Βούλγαρους πολίτες που προτίθενται να ταξιδεύσουν στο Λίβανο να αναβάλλουν το ταξίδι τους μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.
Η βουλγαρική πρεσβεία στη Βηρυτό είναι διαθέσιμη σε όλους Βούλγαρους πολίτες για την παροχή συμβουλών και βοήθειας στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της.

Η Πρεσβεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Λίβανο και σε περίπτωση αυξανόμενου κινδύνου για του Βουλγάρους πολίτες θα τους ενημερώσει αμέσως, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr