Вечер: Ο Μεϊμαράκης απάντησε στον πρόεδρο της Βουλής μας, ο Σαμαράς παραμένει σιωπηλός για συνάντηση με Γκρούεφσκι



Αύγουστος 19, 2012.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, τον Ιούλιο  έστειλε επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προτείνοντας του ημερομηνίες που θα μπορούσαν να συναντηθούν, εφ’ όσον  ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τον κατάλληλο χρόνο. 


Οι ημερομηνίες αυτές ήταν η 2α Αυγούστου, η 15η Αυγούστου, η 2α Σεπτεμβρίου ή η 15η Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση αφορά το ζήτημα της ονομασίας της χώρας, γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Βέτσερ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βασίλειος Μεϊμαράκης απάντησε σε επιστολή του προέδρου της Σκοπιανής Συνέλευσης, Τράικο Βελιανόφσκι.

 Στην επιστολή του αυτή υπόσχεται ότι θα εργαστεί για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Ο Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Βελιανόφσκι για την πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια, και είπε ότι θα το εξετάσει σοβαρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Αντίθετα με τον Πρόεδρο της Σκοπιανής Συνέλευσης που τιμήθηκε με την απάντηση του Έλληνα ομολόγου του, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει στείλει κάποια απάντηση στον Νίκολα Γκρούεφσκι για μια συνάντηση μεταξύ τους.

Άλλωστε οι δύο προτεινόμενες ημερομηνίες έχουν περάσει και ο Σαμαράς δεν απάντησε, αυτό είναι σημάδι ότι δεν υπάρχει προθυμία να ανταποκριθεί σε μια λύση.

Η αποφυγή της Αθήνας για μια συνάντηση είναι ακριβώς η απόδειξη ότι στην Αθήνα υπάρχουν μόνον δεσμεύσεις και συμβιβασμοί σε επίπεδο δηλώσεων για τη διαφωνία του ονόματος, σχολιάζει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr