Ισραήλ: Χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν σημαίνει πυρηνική καταστροφή




Αύγουστος 29, 2012.

Τελ Αβίβ.

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια καταστροφή στην κλίμακα του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα, με την καταστροφή του εγκατεστημένου ρωσικού αντιδραστήρα.


Αυτή είναι η γνώμη των εμπειρογνωμόνων που ετοίμασαν τα σενάρια για την εξέλιξη της κατάστασης, εάν πραγματοποιηθεί, τελικά, χτύπημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Ιράν, ανέφερε η  ισραηλινή εφημερίδα του Haaretz.

Αν και μπορεί να προκληθεί ένα σημαντικό πυρηνικό ατύχημα, (από τις επιθέσεις),  μια βλάβη στις ατομικές εγκαταστάσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση τοξικών χημικών ουσιών που θα προκαλέσουν τοπικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Ως παράδειγμα των πιθανών συνεπειών τέθηκαν από τους εμπειρογνώμονες, οι αεροπορικές επιθέσεις που έγιναν κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ιράκ, στη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου από τις δυτικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr