Υπουργός Άμυνας Σκοπίων: «Λυπάμαι για τις αντιδράσεις των Σλάβων»



«Πρόθεσή μου ήταν και παραμένει η ισότιμη εκπροσώπηση όλων των πολιτών της Δημοκρατίας»


Αύγουστος 22, 2012.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι,  εξέφρασε τη λύπη του, αν κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος από την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού – UCK, στο χωριό  Σλούπτσιανε του Τέτοβο.


Υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν στο πνεύμα των προσπαθειών συμφιλίωσης στη χώρα, μετά τη σύγκρουση του 2001.

«Εκφράζω τη λύπη μου αν κάποιος έχει προσβληθεί από την πράξη αυτή. Δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Αντίθετα, πρόθεσή μου ήταν πάντα και παραμένει η ισότιμη εκπροσώπηση όλων των πολιτών της χώρας μας και η πράξη ήταν συμβολική για τη συμφιλίωση μεταξύ όλων των κοινοτήτων της.

Η συμφιλίωση αποτελεί μια σημαντική πράξη για το μέλλον της Δημοκρατίας, ειδικά για τις δύο πλευρές που ενεπλάκησαν στην σύγκρουση του 2001. Τα δάκρυα της Αλβανής μητέρας είναι είναι ίδια με τα δάκρυα της Σλάβας μητέρας. Η θλίψη είναι το ίδιο βαθιά σε όλες τις γλώσσες», δήλωσε ο Μπεσίμι.

Ο Αμερικανός πολιτικός ωστόσο , από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μήνυμα συμφιλίωσης του Μπεσίμι και τόνισε ότι η συμφιλίωση δεν ήταν  ποτέ εύκολη υπόθεση και αναφέρθηκε σε ανάλογα περιστατικά διάφορων ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόσθεσε, εν κατακλείδι, ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό της «Μακεδονίας» και επανέλαβε ότι το μέλλον της χώρας είναι στο ΝΑΤΟ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr