Η Τουρκία καταδικάζει το Ισραήλ


Η Τουρκία καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει νέους οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.


Αύγουστος 27, 2012.


Με γραπτή του δήλωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει τις ισραηλινές δραστηριότητες για προσθήκη νέων οικισμών στην περιοχή του Χαρ Χομά, όπου για το σκοπό αυτόν έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή 130 επιπλέον οικισμών.


«Το Ισραήλ, τώρα που το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στις εξελίξεις στη Συρία, προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτήν την κατάσταση με τρόπο αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, συνεχίζει να επιμένει στον εποικισμό της περιοχής, δημιουργώντας μεγαλύτερο εμπόδιο για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας και τη λύση του προβλήματος, κάνοντας ένα σοβαρό λάθος.

»Για την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης στην περιοχή το Ισραήλ οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του,  βάσει του διεθνούς δικαίου και να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες που καταστρέφουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο η διεθνής κοινότητα καλείται να αντιδράσει για την εν λόγω ενέργεια του Ισραήλ», αναφέρει η δήλωση όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr