Σκόπια- Τσερβένκοφσκι: Ο Γκρούεφσκι κατέφυγε στην Τουρκία, λόγω ζητήματος ‘Σλούπτσανε’



Αύγουστος 18, 2012.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, μετά την επιστροφή του προέδρου της χώρας από την Τουρκία όπου πέρασε τις διακοπές του, έλαβε τη ..σκυτάλη να επισκεφθεί και αυτός την τουρκική επικράτεια για να κάνει τις διακοπές του, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για ένα θέμα που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στα Σκόπια.

«Όταν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι γνωρίζει ότι κάτι κακό θα συμβεί, πηγαίνει έξω από τη χώρα, προσπαθώντας να αποφύγει την ευθύνη, προσπαθώντας να αποφύγει να εξηγήσει στο λαό τι συμβαίνει και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό»,  δήλωσε σήμερα από το Κρούσεβο ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την κατάθεση στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας της χώρας στο μνημείο των αγωνιστών του UCK στο Σλούπτσανε του Τέτοβο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κυβερνών συνασπισμός λειτουργεί χωρίς αρχές και ακολουθεί διπρόσωπη πολιτική, διπλή ηθική και ψευδή πατριωτισμό.

Προέβη και σε καυστικά σχόλια  που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθόρισε  ότι ο υπουργός Άμυνας κατέθεσε ως ιδιώτης στεφάνι στο μνημείο των Αλβανών αγωνιστών.

Ο Τσερβενκόφσκι δεν παρέστη σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 20ή επέτειο από την ίδρυση του Σλαβικού Στρατού των Σκοπίων, επειδή, όπως είπε, «δεν ξέρω αν  ο Φατμίρ Μπεσίμι, με έχει προσκαλέσει ως Υπουργός ή ως …ιδιώτης!», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr