Βουλγαρία: Εγκαίνια του Μετρό της Σόφιας παρουσία του Μανουέλ Μπαρόζο



Αύγουστος 31, 2012.

«Η Βουλγαρία μπορεί να υπερηφανεύεται», είπε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ,  σε μια συναισθηματική ομιλία του κατά την έναρξη της δεύτερης κύριας γραμμής του μετρό της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

 «Το μετρό της Σόφιας αποτελεί μια θεαματική επιτυχία τόσο από την άποψη της κατασκευής όσο και από το συμβολισμό της δυνατότητας της σύγχρονης Βουλγαρίας», πρόσθεσε.


Τα εγκαίνια τα οποία  έγιναν παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο και του συνόλου της βουλγαρικής ηγεσίας,  αποτέλεσαν την έναρξη ενός έργου, που πολλές γενιές Βουλγάρων προσδοκούσαν να υλοποιηθεί. Η μεγάλη επιτυχία του έργου του μετρό ήταν αποτέλεσμα της επαγγελματικής εργασίας, της πολιτικής βούλησης και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Πλεβνέλιεφ.

Μέσα από το έργο του μετρό αναδείχθηκαν και οι αρχαιότητες της παλιάς  πόλης, Σαρδικής, , πριν οι Βούλγαροι, έρθουν από τις  γεωγραφικές εκτάσεις του Βόλγα, κατά την μεσαιωνική εποχή.

Τα ευρήματα της αρχαιότητας παρουσιάζονται στους σταθμούς του μετρό και αποτελούν μια προσθετική εικόνα στο μετρό της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

«Για το έργο αυτό δούλεψαν χιλιάδες οικοδόμοι, σχεδιαστές, μηχανικοί, διευθυντές που έκανα τη δουλειά του ‘ρολόι’ και με τις πράξεις τους παρουσιάζουν ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι Βουλγαρία μπορεί να διαχειριστεί  με υπευθυνότητα και τι κάθε ευρώ με διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες», είπε ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr