«Τα σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα απεργούν»…



Αύγουστος 31, 2012.

Αθήνα.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 τοπική ώρα την Παρασκευή με διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.


Η απεργία ανακοινώθηκε μετά τη δήλωση της Κυβέρνησης για την πρόθεσή της να προβεί σε περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού στο δημόσιο τομέα, αναφέρει ο ελληνικός Τύπος.

Οι εργαζόμενοι στα τρία επαγγέλματα θα διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων για νέες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και κοινωνικές παροχές στις δυνάμεις καταστολής, στις οποίες η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες.

Αναμένεται οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλους τους τομείς να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Νωρίτερα ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν στους επιθεωρητές των διεθνών πιστωτών στην Αθήνα.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να οργανώνουν απεργίες και διαδηλώσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για τερματισμό της μείωσης των μισθών τους που σήμερα δεν είναι ικανοποιητικοί, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr