Σκόπια: «Ικανοποίηση» στην Ελλάδα από την κυβερνητική κρίση



Αύγουστος 24, 2012.

Η Ελλάδα ‘χαμογελάει’ με την κυβερνητική κρίση στα Σκόπια, αναφέρει το σκοπιανό Σίτελ.

«Οι απειλές του αλβανικού κόμματος DUI ότι είναι πρόθυμο να εισέλθει σε συνασπισμό με τον άλλο αλβανικό κόμμα του Τάτσι- DPA και με το Σοσιαλδημοκρατικό του Τσερβένκοφσκι και θα μεταφέρει τον Νίκολα Γκρούεφσκι στην αντιπολίτευση», είναι το πιο ενδιαφέρον σενάριο για την Αθήνα, όπως σχολίασε εμπειρογνώμονας που κράτησε την ανωνυμία του.

Υπενθυμίζεται ότι στον νέο κομματικό συνασπισμό  υπάρχουν μερικοί πολιτικοί που δημόσια έχουν εκφράσει τη στάση τους ότι είναι έτοιμοι να αλλάξουν το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Το DUI φλερτάρει με την αντιπολίτευση και  έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του ВМРО-ДПМНЕ που διατείνεται ότι δεν θα θίξει του ψηφοφόρους που το ψήφισαν.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η πρόθεση του κόμματος του Γκρούεφσκι να θυσιάσει την εξουσία  για να διατηρήσει το όνομα, την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των Σλάβων πολιτών (που θέλουν να αποκαλούνται ‘Μακεδόνες’) θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της υποστήριξής προς το κόμμα του και σε οποιαδήποτε πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανόν το ВМРО-ДПМНЕ να πλειοψηφήσει στο Κοινοβούλιο.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr