Ο απαχθείς Τούρκος βουλευτής … επαινεί τους απαγωγείς του



Αύγουστος 16, 2012.

Άγκυρα.

Ο βουλευτής του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Χουσεΐν Αϊγκούν, απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία, όπου είχε κρατηθεί για 48 ώρες.

Ακτιβιστές από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα – PKK, απήγαγαν τον βουλευτή στις 13 Αυγούστου. Μετά δεν υπήρξε καμία πληροφορία για την τύχη του, αλλά εν τέλει επέστρεψε σώος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή κρατήθηκε σε μια ορεινή περιοχή και έδειξαν προς το πρόσωπό του σεβασμό, γράφει τη ρωσική εφημερίδα «Rossiyskaya».


«Πρόκειται για νεαρά αγόρια- παιδιά της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτόν θέλησαν να προσελκύσουν την προσοχή του λαού και να δείξουν ότι επιζητούν την ειρήνη. Μου ζήτησαν να συμβάλλω ενεργά στην επίλυση του κουρδικού ζητήματος και στην κατάπαυση του πυρός. Μου είπαν ότι με θεωρούν μέλος ενός φιλικού συνόλου», δήλωσε ο Άϊγκουν.

Είπε, ακόμη, ότι η απαγωγή είχε οργανωθεί από μια ομάδα 6-7 ατόμων, ηλικίας από 22 έως 25 ετών.

«Ήταν πολύ έξυπνα παιδιά, αν ήταν σε θέση να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο, σίγουρα θα είχαν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία», είπε ο βουλευτής.

Μερικοί εμπειρογνώμονες στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του Χοσεΐν Άϊγκουν σκέφθηκαν ότι ο βουλευτής διακατέχεται από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης»*.

--
*(σημ.Βαλκανικού Περισκόπιου:  Το   «σύνδρομο της Στοκχόλμης» αναφέρεται ως ψυχιατρικός όρος που υποδηλώνει την ιδεολογική ταύτιση του αιχμάλωτου με τους απαγωγείς)


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr