“Η Γενοκτονία των Αρμενίων εντάχθηκε σε τρία σχολικά βιβλία στη Γαλλία”



Αύγουστος 26, 2012.

«Οι ισχυρισμοί της Γαλλίας για την Γενοκτονία των Αρμενίων εντάχθηκαν σε τρία βιβλία  ιστορίας και γεωγραφίας του Γυμνασίου», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Έτσι, στα σχολεία της Γαλλίας μεταφέρεται η πολιτική αρένα για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων».

Το γαλλικό υπουργείο παιδείας προέβη στις αλλαγές αυτές ενσωματώνοντας τις αξιώσεις των Αρμενίων για τη γενοκτονία. Τα μαθήματα είναι έτοιμα και θα ξεκινήσουν  από τις 4 Σεπτεμβρίου. Η αναφορά γίνεται σε ειδικό κεφάλαιο για την παγκόσμια ιστορία και στις εξελίξεις των αρχών  του 20ου αιώνα, όπου  για το έτος 1915 υπάρχει  ο τίτλος «Γενοκτονία των Αρμενίων».

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια  την επιρροή της νέας γενιάς  να μάθουν για την υποτιθέμενη γενοκτονία των Αρμενίων που αποτελεί τώρα ‘ιστορικό γεγονός’, γράφει επικριτικά το δημοσίευμα.

Προσθέτει ακόμη ότι το σχέδιο νόμου που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί για τιμωρία σε όποιον αμφισβητούσε τη Γενοκτονία των Αρμενίων με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλιάδες ευρώ, ακυρώθηκε από το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr