Έκτακτη τουρκική άσκηση με τεθωρακισμένα στα σύνορα με Συρία


www.echedoros-a.gr

Αύγουστος 1, 2012.

Ο τουρκικός στρατός άρχισε σήμερα  εκπαιδευτική άσκηση με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η μη προγραμματισμένη άσκηση δείχνει τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλεια των τουρκο-συριακών συνόρων από τις εκτεταμένες συγκρούσεις στις παραμεθόριες συριακές πόλεις.


Οι πληροφορίες σχετικά με την άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν έχουν επιβεβαιωθεί (δεν υπήρξε, δηλαδή, επίσημη ανακοίνωση από το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού).

Πάντως, 25 άρματα μάχης από την 70η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Μαρντίν, συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία παρακολουθείται από τους διοικητές  της περιοχή Νουσαϊμπίν και του Μαρντίν. Η άσκηση γίνεται, μόλις δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα είναι αναστατωμένη από τις πληροφορίες ότι ομάδα Κούρδων που συνδέεται με μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK,  ελέγχουν τις παραμεθόριες με την Τουρκία περιοχές, όπου κατά πλειονότητα κατοικούνται από πληθυσμό κουρδικής εθνότητας.


--