Σκόπια: η «Χρυσή Αυγή είπε στη Βουλή: Μη δίνετε τη Μακεδονία, είναι η ψυχή μας»




Αύγουστος 1, 2012.

«Η Μακεδονία δεν είναι εμπορικό σήμα, δεν δανείζεται δεν παρέχεται πουθενά», είπε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, στην ελληνική βουλή.


Σύμφωνα με τον Παππά η Μακεδονία είναι η ιστορία και η ψυχή της Ελλάδας.

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας, ο βουλευτής αναφέρει ότι οι λέξεις Βόρεια ή Άνω είναι, πράγματι,  ένας γεωγραφικός όρος, αλλά η λέξη Μακεδονία δεν υποδηλώνει γεωγραφική έννοια.

«Είναι η αλήθεια του χώρου και του χρόνου. Η αξία της Μακεδονίας δεν είναι θεωρητική. Παράλληλα δηλώνει την ύπαρξη της ταυτότητας μας και της ιστορίας μας», δήλωσε ο Παππάς στη Ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Ο βουλευτής ζήτησε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να δώσει μια σαφή θέση στους πολίτες της Ελλάδας και να πει  με ειλικρίνεια τις  προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη Μακεδονία.

«Αν προβείτε σε αυτό το ατόπημα, να παραχωρήσετε, δηλαδή,  το όνομα της Μακεδονίας, θα έχετε να κάνετε όχι μόνο μαζί μας, αλλά με όλον τον ελληνικό λαό», τόνισε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, στον υφυπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο Τσιάρας τόνισε για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν σταθερές κόκκινες γραμμές στη σύνθετη ονομασία – erga omnes- προσθέτοντας ότι η σκοπιανή πλευρά είναι ασυμβίβαστη και πάνω στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δοθεί μία λύση.

--