Το Facebook ‘σκούπισε’ σελίδες που δημιούργησε η ομάδα «Χεζμπολάχ»



Αύγουστος 20, 2012.

Το κοινωνικό ηλεκτρονικό δίκτυο Facebook ‘σκούπισε’ σελίδες που δημιουργήθηκαν από τη ριζοσπαστική ομάδα  του Λιβάνου «Χεζμπολάχ» καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι «Αλ Μανάρ», όπως δημοσιεύει  η ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Ahronot».


Με την τακτική αυτή, το κοινωνικό δίκτυο εφαρμόζει συστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο περιελάμβανε την οργάνωση στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων των Σιιτών από το 2004, ενώ η τηλεόραση της ΄Χεζμπολάχ’ μπήκε στη λίστα μετά από δύο χρόνια.

«Όσον αφορά τους κανόνες που διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, δεν επιτρέπουμε σελίδες που με το περιεχόμενό τους υποκινούν τη βία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Frederick Uolans.

Από τον Ιούλιο, η Google και η Apple έχουν εφαρμόσει το ίδιο μέτρο για την «Αλ Μανάρ» από τη βάση τους. Η απόφαση είχε σχέση με την έγκληση του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον ‘near east research media’.

Πρόσφατα δημοσίευμα της ριζοσπαστικής μουσουλμανικής ομάδας παρουσιάστηκε στο Youtube και στο Twitter, αλλά,  οι διαχειριστές θα ακολουθήσουν  τις οδηγίες  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την Πέμπτη όμως, η «Χεζμπολάχ» έχει αποκτήσει εφαρμογές του Smartphone με την τηλεόρασή του και προσφέρουν μια εναλλακτική θέση για τη λήψη της μετά την απενεργοποίηση τους από τη Google και την Apple.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr