Πρώην πράκτορας CIA: Η ‘Χεζμπολάχ’ δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία…



Αύγουστος 20, 2012.

Πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών- CIA, γνωστός για την εργασία του στις περιοχές των συγκρούσεων, δήλωσε ότι η «Χεζμπολάχ» δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία εδώ και δεκαετίες, αλλά προειδοποίησε τους ερευνητές της Σόφιας, ότι για την βομβιστική επίθεση στο Μπουργάς, δεν υπάρχουν κάποια συμπεράσματα για ανάμειξη του Ιράν, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Times of Israel».


Ο Robert Baer, ο οποίος εργαζότανε στο Λίβανο για την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, είπε απευθυνόμενος προς τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ερευνητές δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, όπου σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί και ένας Βούλγαρος, καθώς οι δύο αυτές χώρες έχουν άλλα συμφέροντα για να ρίχνουν τις ευθύνες στο Ιράν.

«Δεν μπορείτε να πάρετε μια αντικειμενική απάντηση από αυτούς. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ θέλουν να διεξάγουν πόλεμο με το Ιράν», είπε. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «η τρομοκρατική οργάνωση ‘ Χεζμπολάχ’ που βασίζεται κυρίως στο Λίβανο, δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια».

Την περασμένη εβδομάδα η “New York Times”, ανέφεραν ότι η ‘ Χεζμπολάχ’ ως πολιτική οργάνωση έχει λάβει πλήρη ελευθερία να λειτουργεί στην Ευρώπη.

«Έχουν, πράγματι, εκπαιδευτεί πράκτορες στην Ευρώπη, οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν» είπε ο Αλεξάντερ Ρίτσμαν- σύμβουλος πολιτικής στις Βρυξέλλες,  στην αναφερόμενη εφημερίδα.

Επιπρόσθετα ο Robert Baer προειδοποίησε ότι οι διαφωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σχετικά με την αντιμετώπιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, θα μπορούσαν  να παρεμποδίσουν  την έρευνα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr