Fillip Reeker προς Ѓорге Иванов: ‘Νέμα’ εναλλακτική λύση για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ



 Αρνητική ήταν η θέση του Αμερικανού αξιωματούχου σε 'εναλλακτική λύση' που προσβλέπει η σλαβική ηγεσία των Σκοπίων

Αύγουστος 20, 2012.

Σκόπια.

Οι στρατηγικοί στόχοι του κράτους των Σκοπίων και την ύψιστη προτεραιότητα που δίνει για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και οι δυνατότητες αποδέσμευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης, ήταν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης στην Οχρίδα του Σλάβου προέδρου των Σκοπίων, Γκιόρκι Ίβανοφ με τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών  των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.


«Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση για την περιοχή και συγκεκριμένα για την FYROM για την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του προέδρου της δημοκρατίας των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος Ίβανοφ στη συνάντηση γνωστοποίησε στον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό του State Department, το ρόλο των Σκοπίων στην περιφερειακή συνεργασία και τις περιφερειακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Ο Ρίκερ, εν τω μεταξύ, ευχαρίστησε τον Σλάβο πρόεδρο για την ευκαιρία που του δόθηκε να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους της Σλαβικής Δημοκρατίας, τις τρέχουσες διαδικασίες μεταρρύθμισης και ιδιαίτερα  για την κατάσταση της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο πρόεδρος Ίβανοφ ευχαρίστησε τον Ρίκερ που αποδέχθηκε την πρόσκληση να είναι ένας από τους καθηγητές στο σχολείο  του τρέχοντος έτους για τους νέους ηγέτες, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr