Guido Westerwelle: Να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου ο Άσαντ



Αύγουστος 11, 2012.

Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για θέματα γενοκτονίας, εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Άσαντ, είναι να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης», είπε ο Γερμανός πολιτικός  σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ‘Bild am Sonntag’.

Ο Βεστερβέλε πρόσθεσε ότι ‘αν κάποιος μπορεί να αποτρέψει την αιματοχυσία είναι ο Άσαντ, ο οποίος πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, μια διαδικασία που για μένα είναι πολύ σημαντική’.

‘Ποιο σημαντικό για μένα δεν είναι η αίσθηση της δικαιοσύνης εναντίον  του Άσαντ αλλά να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα και να εξασφαλιστεί ένα δημοκρατικό και ειρηνικό μέλλον για τη Συρία’, είπε.

Ο Γερμανός υπουργός, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα ‘αύξανε μόνο τα προβλήματα και τη βία’.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr