Σκόπια: Πρόβλημα με την κατάθεση στεφανιών υπέρ UCK- ο Ίβανοφ ζητά διευκρινίσεις…



Αύγουστος 15, 2012.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην σλαβική κοινότητα της γειτονικής χώρας- των Σκοπίων- με την κατάθεση στεφανιού  στην επέτειο της παύσης του εμφυλίου πολέμου στη χώρα του 2001, υπέρ των Αλβανών αγωνιστών  του UCK από τον (αλβανικής καταγωγής)  υπουργό Άμυνας της χώρας.


Ο πρόεδρος της  Σλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ δήλωσε ότι δεν τηρήθηκαν  οι θεσμικοί κανόνες και διαδικασίες.

«Ένστολα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Υπουργό Άμυνας είναι μέλη του στρατού της Δημοκρατίας της Χώρας μας, αλλά συγχρόνως είναι και μέλη  του γραφείου του Υπουργού Άμυνας», δήλωσε ο Ίβανοφ, ο οποίος συγκάλεσε τους αρμόδιους φορείς για να διαπιστώσουν αν έγινε κατάχρηση της εξουσίας του Υπουργού.

Ο πρόεδρος της Σλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων δήλωσε ότι  «δεν πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας στο Στρατό της Σλαβικής Δημοκρατίας, με τη χρήση της ενιαίας έκφρασης για πολιτικούς, κομματικούς ή άλλους λόγους», αναφέρει η επίσημη δήλωση της προεδρίας της  Σκοπιανής Δημοκρατίας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr