Η Ρωσία αποπέμπει αμερικανικό οργανισμό που δρα στη χώρα
Σεπτέμβριος 19, 2012.

Μόσχα. Interfax.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή ανάπτυξη (USAID) έχει προσπαθήσει να επηρεάσει την πολιτική διαδικασία στη χώρα.


 «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ενημέρωσε επίσημα την αμερικανική πλευρά ότι η δραστηριότητα στη Ρωσική Ομοσπονδία, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, θα πρέπει να περατωθεί την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

» Η απόφασή αυτή προήλθε  κυρίως από το γεγονός ότι η φύση της εργασίας των εκπροσώπων της αντιπροσωπείας στη χώρα μας απέχει πολύ  από το να πληροί τους δεδηλωμένους στόχους της βοήθειας για την ανάπτυξη της διμερούς ανθρωπιστικής συνεργασίας», ανέφερε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος  του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών , Αλεξαντάρ  Λουκασέβιτς.

« Αυτές είναι οι προσπάθειες από την κατανομή των δωρεών για να επηρεάσουν την πολιτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διαφόρων επιπέδων και θεσμών της κοινωνίας των πολιτών», είπε ο Λουκασέβιτς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr