«Ο Τσίπρας είπε ότι αναζωπυρώνεται ο εθνικισμός στα Σκόπια»



Σεπτέμβριος 12, 2012.

Ο Έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο -σύμφωνα με τον ίδιο- της εθνικιστικής ρητορικής στη διαφωνία του ονόματος με τα Σκόπια, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σήμερα, είχε συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για  ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν την Ελλάδα την περίοδο αυτή.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας όχι μόνο για το ζήτημα της ονομασίας, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι αναζωπυρώνονται από την άλλη πλευρά οι εθνικιστικές φωνές», είπε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης σε αυτό το κύριο ζήτημα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της εξεύρεσης μιας αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό περιεχόμενο.

Μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει έναν γεωστρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr