Οι αντάρτες της Συρίας απειλούν βομβαρδισμούς με πολιτικά αεροπλάνα



Σεπτέμβριος 1, 2012.

Μόσχα.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η συριακή αντιπολίτευση θα απειλήσει με βομβαρδισμούς,  με πολιτικά αεροπλάνα και τονίζει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης προμήθειας στους αντάρτες, με αντιαεροπορικούς πυραύλους και εκτοξευτές, δήλωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκενάντι Γκαττίλοφ, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

“Η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας, απειλεί τώρα να αρχίσει πειρατείες σε πολιτικά αεροσκάφη της χώρας, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για επιθέσεις με πυραύλους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανεύθυνης παράδοσης όπλων και φορητών αντιαεροπορικών συμπλεγμάτων πυραύλων» σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης στο επικοινωνιακό μέσο Twitter.

Στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας έλαβε από την Τουρκία περίπου 20 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, αυτές οι προμήθειες έγιναν με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, χώρες που υποστηρίζονται από τη Δύση.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr