ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Εμείς, πάντως, οικοδομούμε γέφυρες με όλους τους γείτονες»



«Πλαστική» απάντηση του Υπεξ Σκοπίων στον Βούλγαρο ομόλογό του»

Σεπτέμβριος 7, 2012.

Σκόπια.

Το σλαβικό κράτος των Σκοπίων βρίσκει ενδιαφέρουσες τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλγαρικής ηγεσίας σε σχέση με τη στάση που ενδέχεται να κρατήσουν, ως προς την πορεία της  ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της χώρας.


Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του σλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, στην εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’.

Σύμφωνα με τον Πόποσκι τέτοιες δηλώσεις (περί βουλγαρικών χειρογράφων και κόκκινων γραμμών της Βουλγαρίας για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ) είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

«Η θέση μας επικεντρώνεται  στην οικοδόμηση γεφυρών με όλους τους γείτονες. Σε συνθήκες σοβαρής οικονομικής κρίσης εξασφαλίσαμε τα κονδύλια για τους διαδρόμους 8 και 10 και νομίζω, πράγματι, ότι ανοίγει το δρόμο για μια περιφερειακή συνεργασία στα Βαλκάνια. Βλέπουμε το μέλλον της περιοχής από κοινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σλάβος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του σκοπιανού κράτους έγινε μετά  την ανακοίνωση της θέσης του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας ότι η χώρα του θα εκπονήσει έγγραφο στο οποίο θα επισημαίνονται οι κόκκινες γραμμές με τους γείτονες.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr