Γκρούεφσκι στο CNN: “ Η ανεργία στη χώρα δίνει πλεονέκτημα στους επενδυτές”




Το CNN, φυσικά, τον παρουσιάζει το Νίκολα Γκρούεφσκι,  ως πρωθυπουργό της ‘Μακεδονίας’, ενός κράτους των Βαλκανίων με κεντρική πλατεία τη "Μακεδονία" με τον Μέγα Αλέξανδρο...

Σεπτέμβριος 8, 2012.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσε συνέντευξη στο ‘οικονομικό περιοδικό’ του CNN, δηλώνοντας με άγχος ότι  η χώρα του έχει πράγματι πρόβλημα με την κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το 90 τοις εκατό των εξαγωγών της FYROM, απορροφιέται από την ΕΕ.


Τόνισε ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να λάβει μέτρα για να μειώσει τη ζημιά την οποία  έχει υποστεί η χώρα.

Παρόλα αυτά θα τονίσει ότι τα Σκόπια «είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αυξήσει τους φόρους» και θα τονίσει ότι « μέσα στην ευρωπαϊκή κρίση, τα Σκόπια,  βλέπουν ότι είναι μια ευκαιρία για την προσέλκυση νέων εταιρειών. Καμία άλλη χώρα δεν έχει χαμηλότερο κόστος. Η κρίση για μας δεν είναι πρόβλημα, είναι μια ευκαιρία», είπε ο Γκρούεφσκι.

Για το μεγάλο δείκτη της ανεργίας στη χώρα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων  δήλωσε ότι  προσπαθεί με διάφορα μέτρα που εφαρμόζει να την μειώσει και επεσήμανε ότι αυτή δημιουργήθηκε με τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.

«Η ανεργία εμφανίστηκε στα Σκόπια μετά την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και προσπαθούμε συνεχώς να την μειώσουμε. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας αλλά συγχρόνως είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους επενδυτές, επειδή έχουν στη διάθεσή τους  μορφωμένους ανθρώπους και είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν  σε πιθανό στήσιμο εταιρειών. Άλλωστε σύμφωνα με  την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Σκόπια είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, από την 92 θέση έχει αναρριχηθεί στην 22η . Αυτό είναι που θέλουμε να δείξουμε στους επενδυτές», είπε ο Γκρούεφσκι στο CNN.



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr