Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών: Πρόβλημα ο κοινός αριθμός κλήσης Αλβανίας Κοσσυφοπεδίου



Σεπτέμβριος 8, 2012.

Τίρανα.

Παρά το ότι το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με κοινό αριθμό χώρας κλήσης,  στις τηλεπικοινωνίες,  με την Αλβανία,  ένα τέτοιο ζήτημα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών –ITU, Τουρέ Χαμαντούν- Hamadoun Touré, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα.

Ο Touré σημείωσε ότι ο αριθμός-κωδικός του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την αναγνώριση που έχει από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Χρησιμοποιώντας τον κωδικό μιας άλλης χώρας, θα δημιουργηθούν πολλά τεχνικά προβλήματα, γιατί μόνο τώρα υπάρχουν 6 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και το κάθε ένα από αυτά αποτελεί μοναδικότητα. Έχουμε έναν πολύ σαφή κανόνα στο θέμα αυτό και εγώ θα σας συμβούλευα να εργαστούν όλα τα μέρη με διαφάνεια και συνεργασία», δήλωσε ο Τουρέ.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου του Τουρέ με τον Μπερίσα ήρθε μετά το πρώτο περιφερειακό συνέδριο για το ευρυζωνικό διαδίκτυο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα και διοργανώθηκε από το Υπουργείο για την καινοτομία και τις τηλεπικοινωνίες σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Σχετικά με το θέμα του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, που απαιτεί να έχει τον ίδιο αριθμό κλήσεως χώρας με την Αλβανία, ο Μπερίσα ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί με ειδικούς του χώρου και με τη χρηματοδότησή του.

«Σε σχέση με αυτό το ψήφισμα, κατ’ αρχήν συμφωνώ απόλυτα και είναι εξαιρετική ιδέα, αλλά σύμφωνα με τη γνώμη μου θα πρέπει να συζητηθεί με τους εμπειρογνώμονες και τους αρμόδιους για τη χρηματοδότηση του έργου. Αν στον χρηματοοικονομικό τομέα, το Κοσσυφοπέδιο δεν δημιουργεί προβλήματα θα ήθελα να μελετηθεί με μεγαλύτερη προσοχή, κατ’ αρχήν συμφωνώ απόλυτα», είπε ο πρωθυπουργός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr