Λαβρόφ: Οι ρωσικές τράπεζες υποφέρουν από τις αμερικανικές κυρώσεις σε Συρία και Ιράν



Σεπτέμβριος 8, 2012.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στη σύνοδο κορυφής της οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού- APEC, που διεξάγεται στη Μόσχα, τόνισε ότι οι ρωσικές τράπεζες οι οποίες συνδέονται με τη Συρία και το Ιράν υποφέρουν από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε αυτές.


«Οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ αποκτούν ολοένα και περισσότερο εξωστρεφή χαρακτήρα και επηρεάζουν άμεσα τα συμφέρονταν των ρωσικών επιχειρήσεων, και ειδικότερα τις ρωσικές τράπεζες», δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, όπως σημειώνει το ‘Ράδιο Ηχώ’ της Μόσχας.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για άλλη μια φορά απέρριψε τις επικρίσεις της Δύσης.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο  οικονομικό ενδιαφέρον στη Συρία», είπε ο Λαβρόφ και σύμφωνα με τις απόψεις του αξιολογούνται λανθασμένα οι ενέργειες της Μόσχας ότι κινούνται βάσει εμπορικής συνεργασίας.

«Η Ρωσία δεν υποστηρίζει  τις κυρώσεις κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ο Ρώσος υπουργός  «λόγω ότι αυτές δεν αποδίδουν».

Οι κυρώσεις κατά της Συρίας εφαρμόζονται ήδη από 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούν μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ που λαμβάνονται χωρίς διαβούλευση με τη Ρωσία», κατέληξε ο Λαβρόφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr