Τουρκία: Επίθεση PKK στην πόλη Μπεητουσεμπάπ- 10 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί




Συλλυπητήρια από τον Ερντογάν

Σεπτέμβριος 3, 2012.

Δέκα στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στο κέντρο της πόλης Beytüssebap από Κούρδους αντάρτες του PKK.


Στην περιφέρεια Σιρνάκ χθες το βράδυ επιτέθηκαν ομάδες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος με αυτόματα και ρουκέτες. Στη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν δέκα Τούρκοι στρατιώτες, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Στόχο των τρομοκρατών ήταν το γραφείο του κυβερνήτη, η χωροφυλακή και οι εγκαταστάσεις του Συντάγματος χωροφυλακής της Τακτικής Τουρκικής  Διοίκησης.Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των τρομοκρατών που έγινε οπλοπολυβόλα και εκτοξευτήρες ρουκετών επλήγησαν πολλές επιχειρήσεις και πολλά κτήρια στο κέντρο της πόλης», γράφει το δημοσίευμα της Ραντικάλ.

Οι επιθέσεις ήταν από δύο ομάδες, στις  10 το βράδυ. Η μία ομάδα κατευθύνθηκε προς το διοικητήριο της περιοχής και η άλλη  πήγε στο κέντρο της πόλης Beytüssebap.
Μετά τις καταστοφές οι ομάδες κατέφυγαν στις παρακείμενες ορεινές περιοχές.

Συλλυπητήρια από τον Ερντογάν

Μετά τη γνωστοποίηση της επίθεσης και το θάνατο των δέκα Τούρκων στρατιωτών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νετζντέτ Οζέλ στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:

«Ο Αλλάχ έχει έλεος για τους στρατιώτες μας που έχασαν τη ζωή τους για το καλό της πατρίδας και του έθνους, υπομονή τις οικογένειές, του συγγενείς και τους αγαπημένους  τους,  για τους τραυματίες εκφράζω  τη συμπαράστασή μου και τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση» σημειώνει ο Ερντογάν που θα συνεχίσει:

« Θα ήθελα όλοι να γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, το τούρκικο έθνος και το κράτος θα καταπολεμήσει την τρομοκρατία, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά των τρομοκρατών».

«Οι τρομοκράτες έχουν γίνει μια μαριονέτα μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, κρυμμένης πίσω από μαύρους κύκλους και προκαλεί το έθνος μας. Δεν θα αφήσουμε τους εγκληματίες να επιτύχουν τους στόχους τους», τονίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr