Ντιγιαρμπακίρ: Διεθνής διάσκεψη για τους Ζωροάστρες Κούρδους



Οκτώβριος 20, 2012.

Τουρκία.

Η επίδραση του PKK στην Ανατολή και την Νοτιοανατολική  Ανατολία με τη συστηματική πρακτική της εχθρότητας του κατά του Ισλάμ, απετέλεσε αντικείμενο της Διεθνούς Διάσκεψης  του ‘Συνεδρίου  της Δημοκρατικής Κοινωνίας’  που έλαβε χώρα στο Ντιγιαρμπακίρ.


Η εκδήλωση είχε θρησκευτική χροιά με τη παρουσία των μουσουλμάνων ηγετών της περιοχής.

Σκοπός και στόχος της Διάσκεψης ήταν να σταματήσει η προπαγάνδα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος κατά της μουσουλμανικής θρησκείας  στους Κούρδους της Τουρκίας  και  η τοποθέτησή τους υπέρ του Ζωροαστρισμού.

«Η τρομοκρατική οργάνωση έχει επισημοποιήσει σε ημερήσια διάταξη τις ζωροαστρικές ιεροτελεστίες, όπως αποκαλύφθηκε στον τούρκικο Τύπο, διοργανώνοντας μάλιστα με ξεχωριστό τρόπο τη Νεβρούζ, υποστηρίζοντας ότι είναι απόγονοι των παλαιών πιστών του Ζαρατούστρα», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Μάλιστα αναφέρει ότι  ένας από τους ηγέτες του PKK o Mουράτ Καραγιλάν – όπως δημοσιεύθηκε σε βιβλίο στη Γερμανία με τίτλο « Η ανατομία ενός πολέμου»- ο Καραγιλάν, αναφέρεται πολύ προσβλητικά για τη θρησκεία του Ισλάμ ενώ θεωρεί ότι «η ιδεολογική ταυτότητα των Κούρδων, καθώς και η θρησκευτική πίστη τους είναι υπέρ του Ζωροαστρισμού», όπως είπε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr