Σκόπια: Ο Τσερβένκοφσκι υποβάλει σήμερα πρόταση μομφής



Οκτώβριος 2, 2012.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο ηγέτης της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων- SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μομφή κατά της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο και θα ζητήσει  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Η εσωτερική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα, επεσήμανε και αντί η  κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα  της οικονομίας και της φτώχειας, απλά , επιδεινώνει την κατάσταση και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Ο Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τα μέτρα που πιθανόν θα μπορούσε να πάρει το κυβερνών σλαβικό κόμμα, γιατί – όπως είπε- οι σοσιαλδημοκράτες  είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις εκλογές ανά πάσα στιγμή μετά την τροποποίηση του εκλογικού κώδικα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι χωρίς την τροποποίηση αυτή από την κυβέρνηση,  η αντιπολίτευση σε αυτήν την εκλογική διαδικασία δεν θα συμμετάσχει.

Εάν η κυβέρνηση ζητήσει μόνο ψήφο εμπιστοσύνης από τη Συνέλευση δια φωνής και τερματίσει τη συζήτηση τότε- σύμφωνα με τον Τσερβένκοφσκι- αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το κόμμα του Γκρούεφσκι - VMRO-DPMNE- δεν έχει επιχειρήματα θα οποία θα μπορούσε να παραθέσει στο νομοθετικό σώμα.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Βελιανόφσκι, θα προγραμματίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή και τα αποτελέσματα, όπως περιμένει το SDSM τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας αυτής θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr