Τίρανα: Ο Ολλανδός πρέσβης ανησυχεί για την αδράνεια του Μπερίσα στους απεργούς πείνας



Οκτώβριος 19, 2012.

Κορυτσά.

Κατά τη διάρκεια εγκαινίων του οικιστικού κέντρου «Vila Kendi» για τους μοναχικούς γέροντες στην πόλη της Κορυτσάς, ο Ολλανδός πρέσβης, Martin De La Beij, εστίασε την ομιλία του  στις απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση- η εκπλήρωση των οποίων θα προσφέρει στην Αλβανία τη λήψη του καθεστώτος υποψήφιας χώρας.


 Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των απεργών πείνας, που σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση έχει παρατραβήξει.

Για τους απεργούς πείνας ο Ολλανδός πρέσβης είπε ότι ευελπιστεί σύντομα θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των απεργών και της κυβέρνησης και ελπίζει ότι  θα βρουν ένα κοινό έδαφος, ώστε να φθάσουν σε γρήγορα αποτελέσματα, διότι η υπόθεση, πραγματικά, έχει καθυστερήσει από όσο έπρεπε, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Martin De La Beij αναφέρθηκε και σε άλλες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι η συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όσον αφορά την εκπλήρωση των απαιτήσεων που θέτει η ΕΕ για την ένταξη της χώρας, σημειώνει η αλβανική Shekulli.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr