Η Σερβία δεν έχει εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο



«Χρηματοδοτεί νοσοκομεία, σχολεία, δήμους»

Οκτώβριος 9, 2012.

«Μελέτη σκοπιμότητας για το Κοσσυφοπέδιο», αφιερώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Daily Mail» σήμερα,  υπάρχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο έγγραφο αυτό που αποκαλείται «θέματα που σχετίζονται με το βόρειο Κοσσυφοπέδιο» και στο ορίζεται η περιοχή που περιλαμβάνει τους δήμους Λεπόσαβιτς, Ζούπιν Πότοκ, Ζβετσάν και τμήμα της Μιτρόβιτσα.

Για πρώτη φορά σε έγγραφο της ΕΕ αναφέρεται ότι η Σερβία δεν έχει εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο εμπράκτως, αλλά διατηρεί δομές οικονομικές και ασφαλείας σε αυτό.
«Η Σερβία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να διατηρεί εγκαταστάσεις σε αυτό το μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όχι μόνον νοσοκομεία και σχολεία, αλλά και διοικήσεις στην αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες ασφαλείας και δικαστικές δομές», αναφέρει το έγγραφο.

Σημειώνεται επίσης ότι  στην περιοχή θα γίνουν εκλογές οι οποίες επίσημα δεν αναγνωρίζονται ούτε από την Πρίστινα και το Βελιγράδι, αλλά ούτε και από την διεθνή κοινότητα, σημειώνει τα αλβανικό δημοσίευμα του «Ιλλυρία».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr