Τουρκία: «Απόλυτο ψεύδος» και «παραπληροφόρηση» οι πληροφορίες του ‘Αλ Αραμπίγια’



Οκτώβριος 2, 2012.

Οι τούρκικες αρχές αρνούνται τη συμμετοχή της Ρωσίας στην κατάρριψη του τούρκικου μαχητικού

Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός  Εθνικής Ασφάλειας, Ισμέτ Γιλμάζ, χαρακτήρισε ως ‘απόλυτο ψεύδος’ και ‘παραπληροφόρηση’ αυτά τα οποία υποστήριξε το τηλεοπτικό κανάλι ‘Αλ Αραμπίγια’, για δήθεν ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στην κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους στις 22 Ιουνίου τρέχοντος έτους από την συριακή αεράμυνα, δημοσιεύει το ρωσικό Ria Novosti.


“Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ερευνά το περιστατικό, αλλά μπορούμε να πούμε ένα πράγμα: ούτε ένας από τους ισχυρισμούς του αραβικού τηλεοπτικού καναλιού δεν είναι αλήθεια», είπε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι πριν πρόσφατα η τηλεόραση ‘Αλ Αραμπίγια’ επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα που έλαβε, ανέφερε ότι στην κατάρριψη του τούρκικου μαχητικού τον Ιούνιο του 2012, βοήθησαν ειδικοί από τη ρωσική βάση της Ταρτούς στη Συρία. 

Η τηλεόραση ανέφερε ακόμη ότι οι δύο Τούρκοι πιλότοι του μαχητικού αεροσκάφους εκτινάχθηκαν και διασώθηκαν. Φυλακίστηκαν από τις αρχές της Συρίας, ανακρίθηκαν και κατόπιν δολοφονήθηκαν σύμφωνα με διαταγές του ρωσικού στρατού.

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα αναφέρθηκε στο θέμα και καθόρισε τις πληροφορίες ως ψευδείς και ότι η αραβική τηλεόραση διέσπειρε ψέματα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr