Τουρκία: Στέλνουν στο δικαστήριο βουλευτές που αγκάλιασαν Κούρδους αυτονομιστές




Οκτώβριος 31, 2012.

Άγκυρα.

 Δέκα μέλη του εθνικού Κοινοβουλίου τα οποία στις 17 Αυγούστου 2012 συναντήθηκαν  στο Şemdinli της επαρχίας Χακκάρι με τρομοκράτες (Κούρδους αυτονομιστές) και τους καλοδέχθηκαν, διετάχθη η άρση της ασυλίας τους  και η υπαγωγή τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον τουρκικό αντιτρομοκρατικό νόμο κρίνεται παράνομη η παρουσίασή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αγκαλιάζονται και να χαιρετιούνται  στις 17 Αυγούστου του 2012 σε αγροτική περιοχή  της πόλης Dingle στην επαρχία Şemdinli με τρομοκράτες (Κούρδους αντάρτες).

Μετά από διαταχθείσα έρευνα για την υπόθεση αυτή, που κράτησε δύο μήνες, η έκθεση της επιτροπής η οποία είναι αναπτυγμένη σε 150 σελίδες, εστάλη στη τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα την παραδώσει  το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στη Γενική Διεύθυνση Ποινικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση τα μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου του κόμματος BDP στη διάρκεια της συνάντησής τους με τους τρομοκράτες ,  της τρομοκρατικής οργάνωσης των Κούρδων,  έδωσαν την εικόνα της De Facto κυριαρχίας τους στην περιοχή και με την αιτιολογία αυτή αφαιρέθηκε από τους βουλευτές του BDP η βουλευτική ασυλία τους, βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί της τρομοκρατίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr