Μεγάλη αύξηση αυτοκτονιών στην Τουρκία



Η τουρκική αντιπολίτευση ζητά επειγόντως διερεύνηση για τις αυτοκτονίες των νέων

Οκτώβριος 7, 2012.

Άγκυρα-Τουρκία.

Πρόταση κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) να γίνει διερεύνηση για τον αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών  της νεολαίας στη χώρα.


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP, Turgut Dibek και οι συνεργάτες του παρουσίασαν τη διερευνητική πρόταση προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου ζητώντας άμεσες δράσεις για το ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το σύνολο των αυτοκτονιών, όπως παρουσιάστηκαν βάσει των στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας- Turkstat,  το 33,3 τοις εκατό είναι άνδρες και το 52,5 τοις εκατό είναι γυναίκες και το ένα τρίτο από αυτούς είναι κάτω των 30 ετών. Από το 2007 παρουσιάζεται μια ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η έκθεση αναφέρει  ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν στην ηλικιακή ομάδα των αγοριών κάτω των 15 ετών που παρουσιάζεται  αυξημένη κατά 85 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Τα ιδρύματα Υγείας, Παιδείας και Οικογένειας και της Κοινωνικής Πολιτικής οφείλουν αν διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr