Συρία: ΟΗΕ και Αραβικός Σύνδεσμος ζητούν κατάπαυση του πυρός λόγω Κουρμπάν Μπαϊράμ



Οκτώβριος 19, 2012.

Νέα Υόρκη.

Οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ κάλεσαν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία να τηρήσουν εκεχειρία κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ αλ Αντά που θα αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.


Ο Ναμπίλ αλ Αραμπί και ο Μπαν Κι Μουν σε κοινή δήλωσή τους προς τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές κάνουν έκκληση «να εισακουσθεί  η έκκληση του Ειδικού Απεσταλμένου, Μπραχίμι Λαχντάρ για την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της βίας σε όλες του τις μορφές, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Έιντ αλ Αντά».
Σημειώνεται μάλιστα ότι ζητούνται από «όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς φορείς να στηρίξουν αυτήν την έκκληση».

Στη δήλωσή του ο ΟΗΕ, ευελπιστεί η ανακωχή να διαρκέσει περισσότερο  διότι με αυτήν «θα μπορούσε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για την επιστροφή  στην ειρηνική πολιτική διαδικασία για την εκπλήρωση των νόμιμων προσδοκιών του συριακού λαού για τη δημοκρατία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr