Το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποιεί τη Συρία



Οκτώβριος 19, 2012.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (MGK) συνεδρίασε με θέματα τη Συρία και τα γεγονότα της τρομοκρατίας με σκοπό την λήψη αποφάσεων.

Η συνάντηση έγινε μετά τις προειδοποιήσεις έναντι  μελλοντικών απειλών από τη Συρία και αποφασίστηκε να συνεχιστούν τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

Η συνεδρίαση του MGK διήρκησε τέσσερις ώρες και ασχολήθηκε κυρίως  με το θέμα της τρομοκρατίας (Κούρδους αντάρτες του PKK) αλλά και με τις εξελίξεις στη Συρία.
Μετά τη συνάντηση δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Συζητήθηκε λεπτομερώς η ασφάλεια στα σύνορα της χώρας μας και τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών στη βάση του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η ασφάλεια και να ληφθούν μέτρα, εκδηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας να τα εφαρμόσουμε».

Στη συνάντηση ακόμη συζητήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Κούρδων σε οδούς και σχολεία με απαγωγές καθηγητών, γεγονότα  των τελευταίων ημερών, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα του Aktif.  

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr